Koning spreekt met regeringscommissaris Sint Eustatius en gezaghebber van Saba

Zijne Majesteit de Koning heeft woensdagmiddag 10 maart in separate videogesprekken gesproken met de regeringscommissaris van Sint Eustatius en de gezaghebber van Saba. Hij liet zich door regeringscommissaris Marnix van Rij van Sint Eustatius en gezaghebber Jonathan Johnson van Saba informeren over actualiteiten en ontwikkelingen op de eilanden.

Koning Willem-Alexander ontvangt met enige regelmaat de regeringscommissaris, gezaghebbers en gouverneurs van het Caribisch deel van het Koninkrijk om zich te laten informeren over recente ontwikkelingen. Omdat niet noodzakelijke reizen vanwege het coronavirus worden afgeraden, vinden videogesprekken plaats. Het ging onder meer over de gevolgen van de pandemie en de genomen maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan op Sint Eustatius en Saba.

Het Caribisch deel van het Koninkrijk bestaat uit Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Caribisch Nederland. Caribisch Nederland bestaat uit de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba.